b_267_200_16777215_00_images_iliustracijos_2016_vilnius_Justas_Korsakovas_istorijos_iš_pabėgėlių_stovyklos.jpg

Pasakojimas bus sudarytas iš trijų persiliejančių dalių:
1) „Antirasistinio fronto“ judėjimo ir kitos aktyvistinės pagalbos pabėgėliams apžvalga Slovėnijoje;
2) Konkrečios istorijos iš pabėgėlių stovyklų;
3) Situacijos analizė pasitelkiant Hannah’os Arendt ir Giorgio Agambeno teorijas apie stovyklą“, kaip teisinės sistemos išimtį.

Renginys Facebook'e

 

LEKTORIUS
Justas Korsakovas – Kauno LUNI, „Aukštojo Moxlo fakulteto“ ir VDU sociologijos ir antropologijos studentas. Jis praėjusį rudens semestrą praleido Liublianoje (Slovėnijoje), dalyvavo Antirasistinio fronto veikloje, 2016 m. balandžio 14 d. 19 val. Laisvajame universitete (LUNI) dalinsis patirtimi iš Balkanų kelio. Paskaita vyks „Mint Vinetu“ (Ignoto g. 16, Vilnius).

DAUGIAU APIE PASKAITĄ
„Antirasistinis frontas be sienų“ (Protirasistična fronta brez meja) susiformavo Liublianoje iš kelių aktyvistų grupių. Pradėsime pasakojimu apie jas ir Liublianos aktyvistų, subkultūrų ir radikalesnių praktikų sceną, kur svarbią vietą užima dvi milžiniškos užskvotintos erdvės, ir kurios atstovai sugeba Kauno dydžio mieste kas antrą mėnesį suorganizuoti poros tūkstančių žmonių protestus.

Iš kelių pabuvojimų skirtingose pabėgėlių stovyklose ir iš „Antirasistinio fronto be sienų“ aktyvistų ataskaitų lipdysime bendrą pabėgėlių stovyklų
politinių veiksmų jų atžvilgiu vaizdą. Išgirsite apie vieno svarbiausių Europos greitkelių blokadą, pačias stovyklas ir konfliktus, kylančius tarp aktyvistų ir oficialių institucijų.

TEORINĖ PRIEIGA
Jungiant Hannah’os Arendt totalitarizmo ir stovyklų analizę su biopolitka bus analizuojama sudėtinga pabėgėlių padėtis laikinoje, ambivalentiškoje juridinėje zonoje. Sugebėdami nelegaliai kirsti valstybių sienas ir nepatekti į kalėjimus jie atsiduria keistoje situacijoje, kai nebėra aiškios jų ar valstybės, į kuria pateko, tarpusavio santykį reglamentuojančios teisės. Kai norima iš valstybės pašalinti didelius kiekius žmonių, jie dažnai būna uždaromi į stovyklas, kuriose įstatymas suspenduojamas ir grupė žmonių atskiriama nuo likusios populiacijos. Agambenas klausia: ar per kelis dešimtmečius autoritarinės valstybės taip paprastai pasikeitė ir tapo rankų nesusitepančiomis biopolitinėmis „gerovės valstybėmis“?

LUNI – KAS TAI?
Laisvasis universitetas (LUNI) – tai talentingi žmonės, žinios ir patirtis, kurias klausytojai gauna iš lektoriaus (-ės), įkvėpimas, kurį po paskaitos klausytojai (-os) skleidžia kitiems, prasmingas laikas, naujos svajonės, kritinis požiūris ir aktyvus dalyvavimas savo ir pasaulio gyvenime. Paskaitos visada nemokamos. LUNI klajoja po miesto viešąsias erdves ir gali užklupti jus bet kur. Registracijos nereikia.

              facebook lunirss lunitwitter luniwikipedia 32

Facebook

Vikipedija