Didysis_brolis_stebi_jus_I_filmo_1984_peržiūra_su_Aušra_Kaziliūnaite.jpg

Daugelis yra skaitę ar bent girdėję apie George'o Orwelo distopinį romaną „1984“, kuriame vaizduojama totalitarinė ateities visuomenė. Sekimas ir priežiūra čia tapę neatskiriama kasdienybės dalimi. Šūkis „Didysis brolis stebi tave“ pradeda ir pabaigia kiekvieną šios visuomenės nario dieną. Šį kartą Laisvajame universitete žiūrėsime to paties pavadinimo romano ekranizaciją (rež. Michael Radford). 1984 m. pasirodžiusiame filme „1984“ (Nineteen Eighty-Four), matome Teisybės ministerijos darbuotoją Vinstoną Smitą (vaidina John Hurt). Jis pagal Partijos poreikius perrašinėja istoriją. Čia negali būti nė mažiausios abejonės, nes už jas skaudžiai baudžiama. Vinstonas pradeda dvejoti tuo, kas kalama į jo ir kitų galvas. Jis įsimyli kolegę Džiuljetą ir bando priešintis sistemai. Bet juos seka Minčių policija.

Renginys Facebook'e

Filmą pristatys rašytoja, žmogaus teisių aktyvistė, Vilniaus universiteto filosofijos katedros doktorantė Aušra Kaziliūnaitė. Aušra užsiima kino filosofijos tyrimais, taip pat domisi stebėjimo ir utopijų studijomis.

Artimiausiu metu numatoma ir antroji ciklo „Didysis brolis stebi jus“ dalis – Aušros Kaziliūnaitės paskaita, kurioje filmas „1984“ bus apmąstomas šių dienų kontekste.

Filmo anonsas:

              facebook lunirss lunitwitter luniwikipedia 32

Facebook

Vikipedija